Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Izaura

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 1.5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
margaryna 25 dag
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt
jajko 4 szt
Na masę serową:
ser 70 dag
jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
masło 15 dag
wiórki kokosowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Izaura

Margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao zagotować z 1/4 szklanki wody. Odlać 1/2 szklanki a do reszty po wystudzeniu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać i dodać pianę z ubitych 4 białek.
Ser jeżeli mamy nie mielony to należy trzykrotnie zemleć. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na gładką masę. Stopniowo dodawać zmielony ser. Na koniec dodać 2 łyżki wiórków kokosowych i pianę z ubitych na sztywno białek. Delikatnie wymieszać. Do formy przełożyć warstwę ciasta, a następnie warstwę serową. Piec około godzinę w piekarniku o temperaturze 180-190 stopni. Po upieczeniu polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.06.2017 18:17
dawno nie robiłam
Ela15 31.08.2016 10:52
bardzo dobry
Jagódka77 08.02.2015 19:43
pyszny sernik
romanrafal
romanrafal 02.11.2014 06:01
bardzo dobry,bardzo lubię
gibli 06.06.2014 14:25
znam ten sernik, jest smaczny)
Stenka 27.03.2014 15:51
bardzo dobry, mokry i długo utrzymuje świeżość
jowant 24.03.2014 18:09
uwielbiam :D
V_kuchareczka 12.03.2014 12:25
pyszny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak