Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik homogenizowany (bez tłuszczu)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sernik homogenizowany bez tłus 1 kg
jaja 4 szt.
cukier 40 dag
kasza manna 3 dag
mąka ziemniaczana 2 dag
aromat pomarańczowy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik homogenizowany (bez tłuszczu)

Wykonanie:
Twarożek homogenizowany włożyć do miski i połączyć z mąką ziemniaczaną, manną i proszkiem do pieczenia. Następnie żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z resztą składników. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć delikatnie z ciastem i wyłożyć do formy natłuszczonej wysypanej wiórkami i wyłożonej ciastkami. Piec w temperaturze 170-180 stopni około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.10.2013 19:50
podobnie piekłam na dukanie, godny polecenia :)
Agata
Agata 19.10.2013 19:35
podobny dziś zrobiłam:)
Marta11 19.10.2013 18:51
super sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak