Sernik gotowany na spodzie z herbatników

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Przepis na aksamitny sernik bez pieczenia na spodzie z herbatników. Masę gotujemy, więc do jej przygotowania nie potrzebujemy piekarnika. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    125 gramów
  • cukier

    1 szklanka
  • twaróg

    0.5 kilograma
  • jajko

    2 sztuki
  • budyń waniliowy

    3 opakowania
  • mleko

    1 szklanka
  • aromat waniliowy

    1 opakowanie
  • rodzynki

    0.5 szklanki
  • herbatniki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Margarynę i cukier roztopić, dodać twaróg i jaja, ciągle mieszając na małym ogniu.

2. Budynie rozmieszać w 1 szklance mleka i wlać do zagotowanej masy, dodać aromat i rodzynki.

3. Na spód blachy położyć herbatniki (należy użyć dużej paczki) i wlać gorącą masę. Na masę (tj. na górę) położyć pozostałe herbatniki. Udekorować według uznania, np. czekoladą. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jerry1 02.01.2012 09:30
wyśmienity!
jogobella231 22.12.2011 10:59
świetny
jolanta19 16.12.2011 19:21
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat