Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik gotowany (na herbatnikach)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ser

ser na sernik 1 kg
jajko 4 sztuki
masło 1 sztuka
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 0,5 szklanki
budyń śmietankowy 1 sztuka
rodzynki 1 garść

Pozostałe

herbatniki 2 duże paczki
biała czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany (na herbatnikach)

Przygotowanie sera:

W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem,zdejmujemy z palnika. Ser i jajka miksujemy razem. Mleko mieszamy dokładnie z budyniem.

Do roztopionego masła wlewamy mleko z budyniem i zmiksowany ser i wszystko dokładnie miksujemy. Wszystko gotujemy około 15 min regularnie mieszając. Na koniec dorzucamy garść rodzynek i dokładnie mieszamy.

W blaszce wykładamy herbatniki jeden obok drugiego tak aby pokryć całe dno blaszki.

Na herbatniki wylewamy połowę sera, równamy, układamy warstwę herbatników, wylewamy pozostały ser i przykrywamy warstwą herbatników.

Polewamy rozpuszczoną białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 15.07.2017 11:23
Kusi mnie od jakiegoś czasu , muszę w końcu zrobić :)
Ola1984 15.07.2017 09:30
Bardzo smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak