Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik gotowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
twaróg 1 kg
margaryna 250 gram
budyń śmietankowy 1 paczka
mleko 1/2 szklanki
herbatniki 6 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany

Jajka i cukier zmiksujemy, dodajemy twaróg i rozpuszczoną margarynę. Mieszamy. Stawiamy na małym ogniu i mieszamy do czasu zagotowania. Następnie dodajemy budyń, rozpuszczony z mlekiem. Zagotowujemy, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Herbatniki rozkładamy na blaszce, wylewamy masę i przykrywamy herbatnikami. Polewamy polewą. Po przestygnięciu wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 08.06.2012 12:06
pyszny
Wiesława1 14.05.2012 15:11
pyszny
radosna29 21.03.2012 12:12
swietny przepis
Beatris 07.10.2011 12:36
Moja mama zawsze taki robiła. Jest przepyszny.
kate.500 21.09.2011 11:21
pychotka, wygalda bbb apetycznie...
karolcia_zip 15.09.2011 14:58
Jest smakowity, rozpływa się w ustach! Polecam.
mikrusiak 09.09.2011 18:41
wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak