Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Ewy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka 2 kostki
cukier kryształ 1,5 szklanki
jajko 10 sztuk
kakao 5 łyżek
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Ewy

Ciasto: szklankę cukru, 1 margarynę, 10 łyżeczek wody przegotowanej, 2 łyżki kakao zagotować. Ostudzić i dodać 4 całe jajka, 2 łyżki proszku do pieczenia i dwie szklanki mąki i wymieszać robotem.
Ser: 0,5 kg sera półtłustego, pół kostki margaryny, pół szklanki cukru,3 żółtka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, to wszystko zmiksować. Na koniec dodać ubitą pianę z 3 jajek i wymieszać łyżką.
Ciasto podzielić na dwie części: ciasto, ser, ciasto. Piec w temp. 180 stopni C około 50-60min.
Polewa: 3 łyżki margaryny, 2 łyżki kakao, 4 łyżki cukru, 1 łyżka mleka to zagotować. Po ostygnięciu polać po serniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak