Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik dyniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
płatki kukurydziane 1 szklanka
masło 90 g
cynamon 1/2 łyżeczki
twaróg 500 g
jajko 5
jogurt naturalny 3 łyżki
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 1 opakowanie
puree 1 z dyni

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik dyniowy

Dynię obrać i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do garnka, dodać 3 łyżki wody i gotować przez ok. 30 minut. Zmiksować blenderem i odstawić do wystygnięcia. Płatki rozdrobnić, dodać cynamon i roztopione masło. Wymieszać i wyłożyć masę na dno tortownicy. Uprzednio tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ser zemleć dwukrotnie i zmiksować z jajkami i cukrem. Następnie dodać puree, jogurt i budyń. Jeszcze chwilę miksować i wylać do tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 70 minut w temperaturze 170 st. C. Sernik najlepiej jeść na drugi dzień, bez potrzeby wstawiania go do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 24.02.2013 19:18
Fantastyczny - uwielbiam dynię, ale sernika z dynią nie robiłam jeszcze :)
Dorian 24.02.2013 18:48
pyszny
Karolina44 24.02.2013 17:33
MMM pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak