Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik dyniowo- morelowy na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mus dyniowy 1 szklanka
marmolada morelowa 200 gr
biszkopty okrągłe 100 gr
galaretka cytrynowa 1 szt
mandarynki 3 szt
cukier puder 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
olejek cytrynowy 2 krople
ser biały 1/2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik dyniowo- morelowy na zimno

Galaretkę zrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlać do miski, na dnie której ułożyć biszkopty- kiedy nasiąkną opadną na dno i wtedy ładnie je ułożyć. Galaretkę schłodzić. Na sciętą galaretkę położyć ósemki mandarynek. Dynię ugotować na parze i zrobić mus--- musi to być dynia słodka, melonowa w smaku. Mus wymieszać mikserem z mielonym twarogiem, cukrem pudrem, marmoladą morelową i olejkiem cytrynowym. Żelatynę rozpuścić w ¼ szkl goracej wody. Ostudzić i wlać do masy serowej. Wymieszać i całość wylać na poukładane mandarynki- schłodzić. Kiedy sernik będzie mocno zżelowany ogrzać miskę w kąpieli wodnej i odwrócić nad talerzem…

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 11.08.2012 23:36
bajecznie smaczne ciasto
jeanette_v 04.06.2012 19:51
Super smaczne!.
SmacznaPyza 20.04.2011 15:14
zaciekawił mnie ten przepis, szczególnie użycie musu dyniowego...
MAR3STA 15.01.2011 17:53
pyszny!
Natalia/tubisiek 03.12.2010 08:07
świetny i tak ładnie wygląda!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak