Sernik dwukolorowy

Sernik dwukolorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szkl
  • żółtko jajek

    5 szt
  • masło

    1 kostka
  • serek homogenizowany

    60 dkg
  • mleko

    1 szkl
  • sok malinowy

    5 łyżek
  • kakao

    1 łyżka
  • galaretka pomarańczowa

    2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik dwukolorowy

Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl zimnego mleka, druga część mleka podgrzać, a następnie wlać do żelatyny i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. Żółtka ubić z cukrem, dodać masło, następnie serki i rozrobioną żelatynę. Wymieszać.
1/2 masy odlać do drugiej miski. Do jednej części dodać sok, do drugiej 1 łyżkę kakao. Wymieszać. Tortownice wyłożyć folia aluminiowa. Na tortownice najpierw wylewamy ciemną masę, następnie różową i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Na koniec układamy owoce i zalewamy galaretką przygotowana wg opisu podaną na opakowaniu i ponownie schładzamy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

paula99926 07.11.2012 19:46
taki lubię :)
jola1508 07.11.2012 19:43
pychotka!
Dorian 09.10.2012 18:51
ladnie wyglada
Jodaj 27.08.2012 14:18
uwielbiam ciasta z galaretkami :) najlepsze :)
Robert10 02.08.2012 17:21
apetyczne
gosia561 09.06.2012 19:28
superowe ciasto
Rybciia 01.06.2012 12:08
fajny :-)
Betka 11.05.2012 22:59
uwielbiam takie rzeczy;) rewelacyjny deser;)
gusia1000 22.03.2012 10:37
Pycha.
Kamila/kami007 16.03.2012 10:02
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat