Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik cytrynowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastka 100 g pełnoziarniste
masło 70 g
twaróg 500 g tłusty
jaja 3 średne
cukier 5 łyżek
skórka z cytryny 1 cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: sernik cytrynowy

Ciastka rozdrobnić z masłem i wyłożyć nimi formę o średnicy 16 cm. Nie zapiekałam spodu, ale można 15 min. 180 stopni.
Jaja i cukier ubić, dodać twaróg i startą skórkę z 1 cytryny, połączyć w malakserze na gładką masę. Masę tą wyłożyć na spód z ciastek. Piec 30-40 minut w 170 stopniach.

Po wystygnięciu kroić. Smacznego.
To nie pomyłka, w tym przepisie nie ma budyniu ani skrobi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 28.09.2014 16:40
Rewelacyjnie Ci wyszedl:) ale bym zjadla kawalecz...kow kilka:)
inka2012 28.09.2014 11:11
moje ulubione ciasto!
w mojej kuchni 28.09.2014 09:43
takie ciasta zawsze chętnie zjem na deser..
Ola1984 28.09.2014 08:33
Wygląda obłędnie :)
Mniam 27.09.2014 23:47
Smaczny i wyrazisty smak. Bardzo lubię cytrynowe serniki.
Barbara13 27.09.2014 23:15
uwielbiam serniki :)
adelajda 27.09.2014 20:08
smaczny sernik
noninka77 27.09.2014 20:06
Smacznie wygląda :)
jola91 27.09.2014 19:18
Wygląda na puszysty, więc na pewno bardzo smaczny
Katarzyna59 27.09.2014 17:59
uwialbiam takie serniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak