Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik ciemny z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
mąka 3 szkl
żółtko jajek 4 szt
śmietana 2 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ser 1 kg
cukier 1 szkl
żółtko jajek 2 szt
białko 6 szt
budyń waniliowy 2 szt
olej 1/4 szkl
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik ciemny z rodzynkami

Składniki na ciasto wsypać do miski i dokładnie zagnieść.Wyłożyć blachę papierem do pieczenia ,ciasto podzielić na dwie części , jedną rozłożyć na blachę a drugą dać do lodówki.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać olej i ucierając dodawać ser,wymieszać, następnie wsypać budynie, i ubitą na sztywno pianę dodać rodzynki .Ser lekko wymieszać i wyłożyć na spód ciasta, na wierzch rozłożyć drugą część ciasta.Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 11.02.2013 18:41
APETYCZNIE WYGLĄDA
Juleczka20 08.02.2013 20:52
pycha
Ania28 08.02.2013 18:36
Jeśli smakuje tak pysznie jak wygląda- ja się wpraszam na degustację... Pozdrawiam
halina17 08.02.2013 12:35
Smaczny sernik.
halina17 08.02.2013 12:35
Smaczny sernik.
Kasia35 08.02.2013 10:28
najlepszy
Sandra9 08.02.2013 10:24
bardzo lubię serniki i ten wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak