Ciasto białe. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,wsypać cukier i miksować na szklistą bezę na najszybszych obrotach, następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wlać ocet, i miksować na wolnych obrotach aż składniki się połączą. Ciasto ciemne: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i zmiksować na szklistą bezę. Następnie dodać żółtka i krótko zmiksować. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, zmiksować do połączenia składników na średnich obrotach.Blaszkę o wymiarach 25x39 cm wyścielić papierem do pieczenia, nakładać po łyżce ciasta jasnego i ciemnego naprzemiennie, aż do wyczerpania obu mas. Na końcu przemieszać delikatnie za pomocą patyczka do szaszłyków. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,i piec około 45 - 50 minut. Ciasto wystudzić i przeciąć na trzy blaty. Masa sernikowa: Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa. Proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną rozmieszać w zimnym mleku.Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać masło i zmiksować na gładko. Do sporego garnka przełożyć twaróg, dodać masę żółtkową,i podgrzewać na wolnym ogniu cały czas mieszając. Gdy masa zacznie się gotować, wlać roztwór budyniowy i cały czas mieszać aż do zagęszczenia sera.Masę serową odstawić do ostygnięcia. Na jeden blat ciasta wyłożyć połowę masy sernikowej, przykryć drugim blatem , wyłożyć pozostałą masę i przykryć trzecim biszkoptem. Ciasto schłodzić w lodówce. Masło roztopić dodać cukier mieszać aż się rozpuści następnie dodać kakao i mleko. Ciepłą polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.