Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik ciasteczkowo-orzechowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

orzechy włoskie 250 gram
ciastka zbożowe 100 gram
cukier 65 gram
masło 80 gram

Masa serowa

ser twarogowy 1 kilogram
jajko 6 sztuk
cukier 2 szklanki
ciastka zbożowe z czekoladą 200 gram
czekolada mleczna 70 gram
mąka ziemniaczana 1 płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik ciasteczkowo-orzechowy

1.
Spód: Masło rozpuszczamy. I delikatnie studzimy
2.
Do malaksera dodajemy orzechy , ciasta oraz cukier. Całość blendujemy. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy łyżką
3.
Na dnotortownicy wykładamy masę orzechowo-ciasteczkową. Wstawiamy do pieca rozgrzanego do 180 i podpiekamy 10 minut
4.
Do malaksera dodaj ser oraz cukier i blenduj. Stopniowo dodawaj po 1 jajku. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj
5.
Ciasta pokrusz bądź posiekaj na mniejsze kawałki. Czekoladę pokrój w małe kawałeczki dodaj do masy serowej i wymieszaj
6.
Masę serową wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.12.2015 09:44
pyszny deserek
Franciszek 22.12.2015 00:34
dobry do kawy
Wiktoria29 21.12.2015 21:06
fajny pomysł
Mama niejadka 21.12.2015 21:02
Pyszny serniczek
mikrusiak 21.12.2015 20:46
aż ślinka cieknie :)
anka1988 21.12.2015 19:00
Z pewnością pyszny sernik!
Anna169Hosz 21.12.2015 18:37
Pyszny sernik.
IKrakowianka 21.12.2015 18:13
rewelacyjny sernik
Kolorowa 21.12.2015 17:12
Ojj cudnie ;)
cukiereczek 21.12.2015 16:44
ciekawy przepis na smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak