Sernik ciasteczkowo-orzechowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód

  • orzechy włoskie

    250 gram
  • ciastka zbożowe

    100 gram
  • cukier

    65 gram
  • masło

    80 gram

Masa serowa

  • ser twarogowy

    1 kilogram
  • jajka

    6 sztuk
  • cukier

    2 szklanki
  • ciastka zbożowe z czekoladą

    200 gram
  • czekolada mleczna

    70 gram
  • mąka ziemniaczana

    1 płaska łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Spód: Masło rozpuszczamy. I delikatnie studzimy
2.
Do malaksera dodajemy orzechy , ciasta oraz cukier. Całość blendujemy. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy łyżką
3.
Na dnotortownicy wykładamy masę orzechowo-ciasteczkową. Wstawiamy do pieca rozgrzanego do 180 i podpiekamy 10 minut
4.
Do malaksera dodaj ser oraz cukier i blenduj. Stopniowo dodawaj po 1 jajku. Na koniec dodaj mąkę i wymieszaj
5.
Ciasta pokrusz bądź posiekaj na mniejsze kawałki. Czekoladę pokrój w małe kawałeczki dodaj do masy serowej i wymieszaj
6.
Masę serową wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 22.12.2015 09:44
pyszny deserek
Franciszek 22.12.2015 00:34
dobry do kawy
Wiktoria29 21.12.2015 21:06
fajny pomysł
Mama niejadka 21.12.2015 21:02
Pyszny serniczek
mikrusiak 21.12.2015 20:46
aż ślinka cieknie :)
anka1988 21.12.2015 19:00
Z pewnością pyszny sernik!
Anna169Hosz 21.12.2015 18:37
Pyszny sernik.
IKrakowianka 21.12.2015 18:13
rewelacyjny sernik
Kolorowa 21.12.2015 17:12
Ojj cudnie ;)
cukiereczek 21.12.2015 16:44
ciekawy przepis na smaczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat