Sernik Chmurka na czekoladowym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rozpuszczone masło

    100 gram
  • kakao

    1 łyżka
  • czekolada płynna

    2 łyżki
  • cukier

    200 gram
  • sok z cytryny

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    20 gram
  • wrzątek

    100 ml
  • jogurt grecki

    150 gram
  • śmietana tortowa

    300 ml
  • galaretka wiśniowa

    1 opakowanie
  • wiśnie

    do smaku
  • twaróg

    500 (półtłusty)
  • herbatniki

    140 pełnoziarniste
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Pokruszone ciastka mieszamy z rozpuszczonym, ciepłym masłem na jednolitą masę. Dodajemy kakao i czekoladę- mieszamy. Tortownicę wykładamy folią, a następnie ciastkami z masłem. Dobrze dociskamy. Miksujemy twaróg, cukier, aromat cytrynowy. Kremówkę ubijamy na sztywno.A żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku i jeszcze ciepłą miksujemy z jogurtem. Do masy serowej dodajemy jogurt z żelatyną i ubitą kremówkę.Miksujemy i wykładamy na ciastka. Przykryć i wstawić do lodówki. Jak masa stężeje, układamy na niej owoce i zalewamy galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nikiz 27.11.2013 12:40
Bardzo apetycznie
Malinka 15.05.2013 09:59
Ależ to ciacho apetycznie wygląda!
rutynka 13.05.2013 16:47
mmm palce lizać! :)
matesko 09.05.2013 10:02
apetycznie wygląda
Fiffi 06.05.2013 23:45
lubię serniki
dwa pokoje z kuchnią 15.04.2013 11:19
uwielbiam takie serniczki!
Ewa104 04.04.2013 15:19
bardzo apetyczne
miroslawa 04.04.2013 04:48
smaczny serniczek
Monika58 03.04.2013 19:52
pyszny - prawie jak pierzynka śniegowa, która spadła z tej chmurki dzisiaj:)
Gary Michy 03.04.2013 19:30
Musi być bardzo smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat