Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Caffe Latte Macchiato
Wszystkie składniki zagniatamy, by powstało jednolite ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 min.
Masa serowa:
Zmielony ser miksujemy z cukrem i mąką. Dodajemy po jednym jajku cały czas miksując na jednolitą masę. Dodajemy śmietanę, budyń, kaszę. Miksujemy
W gorącej wodzie rozpuszczamy kawę z cynamonem.
Schłodzone ciasto wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wylewamy na nie 1/3 masy serowej.
Do pozostałej masy dodajemy kawę z cynamonem. Dokładnie miksujemy. Ostrożnie wylewamy 1/3 masy na masę białą.
Do ostatniej części masy serowej dodajemy kakao. Dokładnie miksujemy i ostrożnie wylewamy na poprzednią warstwę.
Pieczemy przez 1h w 150C z termoobiegiem. Studzimy i polewamy masą czekoladową.