Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik budyniowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 2 opakowania
śmietana 30% 100 ml
sól do smaku
herbatniki 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik budyniowy

Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy cukier i cukier waniliowy, ubijając je na puszystą masę. Do masy dodajemy następnie budynie,śmietankę, sól, ser i mieszamy.

Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy z masą serową.

Blaszkę wykładamy herbatnikami, dwie warstwy.

Wylewamy na nie masę serową.

Pieczemy w temp. 180 stopni 45-50 minut, do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 11.04.2016 19:05
Pyszny sernik:)
Bernadeta1 11.04.2016 18:02
bardzo lubię serniki, Twój na pewno pyszny
Ola1984 11.04.2016 13:05
Mniam, pyszny serniczek :)
endzi
endzi 11.04.2016 12:43
piekny serniczek!
Konczi 11.04.2016 12:31
pięknie wygląda :) pycha!
Futka 11.04.2016 12:20
Wspaniały i bardzo smaczny serniczek :)
KORAL 11.04.2016 11:08
Super, wyglada jak mojej mamy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak