Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik brzoskwiniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 1/2 kg
cukier 30 dag
jajko 12 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
margaryna 1i1/2 kostki
cukier waniliowy 2 opakowania
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
budyń śmietankowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik brzoskwiniowy

Upiec cienki jasny biszkopt (dzień wcześniej)
Margarynę ucierać z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie ser wymieszany z mąką i budyniem. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę owoce brzoskwini.
Wierzch wcześniej upieczonego już biszkoptu przykryć masą serową. Piec w temp. 150-180 stopni przez około 1 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 14.01.2013 12:29
mmm super;)
ziutula
ziutula 06.02.2011 14:23
smacznego....
teresa18 05.02.2011 21:02
lubię serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak