Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik biały puch

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
żółtko jajek 6
margaryna
ser biały 1,5 kg
białko 15
cukier 1,2 kg
masło 20 dag
kwaśna śmietana 6 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1\\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik biały puch

Z składników na ciasto , wyrabiamy a potem dzielimy na 2 części jedną wykładamy na spód a drugą wkładamy do lodówki. MASA SEROWA: Ser musimy zemleć najpewniej 2 x najlepiej to połączyć mieląc z masłem.Potem ser przekładamy do dużej miseczki i dodajemy cukier tylko połowę z 1\\2 i mieszamy mikserem , dodając jeszcze mąkę ziemniaczaną , śmietanę , wsypać proszek . W drugiej miseczce ubijamy pianę z białek dodając ten cukier który nam został , jak dobrze ubijemy to łączymy z serem , możemy dodać też 1\\2 skórkę startej cytryny . Gotowy ser przekładamy na ciasto , które wyłożyliśmy wcześniej a resztę ciasta ścieramy na tartce o dużych oczkach i pieczemy godzinę w 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 03.02.2013 20:25
takiego jeszcze nie jadłam,świetnie wygląda:)
Justa32 27.10.2011 15:02
smaczny mniam
Monika193
Monika193 06.10.2011 08:58
smaczny
smakoszek 27.06.2011 08:33
Bardzo lubię serniki:)
ela16 25.05.2011 09:35
pycha
magical66 19.02.2011 17:56
smacznie wygląda
ElizaT 14.02.2011 10:52
ja również gratuluję pięknego sernika !
Nina7 13.02.2011 12:18
pyszności:)
Margo1 12.02.2011 19:13
dziękuję
MAR3STA 12.02.2011 19:11
gratuluję cudnego sernika;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak