Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

SERNIK BIAŁO-CZARNY

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
400 gram
cukier
6 łyżek
cukier wanilinowy
1 szt
masło
200 gram
kakao
1 łyżka
śmietana 18 proc
2 łyzki
ser biały
1000 gram
cukier
1,5 szkl
masło stopione
4 łyzki
jaja
5 szt
budyń śmietankowy
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK BIAŁO-CZARNY

Ciasto(składniki do sera) zagniatamy, dzielimy na 2 części, chowamy do zamrażalnika. Ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy zmielony ser, tłuszcz, budyń. Dokładnie mieszamy. Ubijamy białka i delikatnie łączymy z masą serową. Połowę ciasta wykładamy na blachę, wylewamy ser. Na wierzchu trzemy drugą cześć ciasta. Pieczemy ok.70 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 21.11.2012 10:46
Moja mam często taki robi, lubię ten smak.
Barbara/zuza22_85 21.11.2012 10:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak