Sernik bez sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier puder

    2 szklanka
  • żółtko jajek

    6 sztuk
  • margaryna

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • białek

    6 sztukk
  • budyń śmietankowy

    2 opakownia
  • śmietana 18 proc

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki 1 szklanki cukru pudru,żółtek, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na pół,jedną część wyłożyć na blachę a drugą włożyć do zamrażalnika na ok.2 godziny.Masa:Ubić pianę z białek dodają cukier, dodać śmietany i budynie. Wszystko dokładnie wymieszć. Wlać na ciasto. Na wierzch położyć resztę schłodzonego ciasta. Piec ok.50 minut w temp.180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 07.02.2013 13:12
sernika bez sera jeszcze nie jadłam, ale ten wygląda apetycznie
irenka 07.02.2012 12:38
super
SyMiki 03.05.2011 14:47
muszę spróbować
Rogalik 29.03.2011 20:52
ciekawy przepis
Iwona56 21.02.2011 14:31
fajny ten sernik
jolaxa 21.01.2011 19:43
pychotka
eli82 07.01.2011 11:14
musi być ciekawe w smaku
MAŁGORZATA108 18.12.2010 14:24
A może ciasto, bez ciasta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat