Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mąka pszenna 3 szkl
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy
żółtko jajek 5
proszek do pieczenia 2 Łyżeczki
margaryna 1 kost

Masa

śmietana 18 proc
budyń śmietankowy 3 opakowania
cukier waniliowy
cukier 1 1/4 szklanki
białko 5
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Składniki ciasta kruchego zagnieść i schłodzić w zamrażalce.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać budynie i ubitą na sztywno pianę z białek.Brzoskwinie(6 połówek) pokroić w drobną kostkę, dodać do masy.Większą połowę ciasta(powinno być lekko zmrożone) zetrzeć na tarce (oczka na jarzynkę), wyłożyć masę śmietanową z brzoskwiniami, na to zetrzeć resztę. ciasta.Ciasto piec ok. godziny w temp.170 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 12.12.2015 16:07
muszę wypróbować - na pewno smaczny
Madzai 12.12.2015 16:05
Super pomysłowe ciacho
Aleksandra/Olcia 12.12.2015 16:03
jeszcze nie robiłam takiego
agnieszka214 12.12.2015 15:28
Ciekawe ciasteczko
mirosława4 12.12.2015 15:13
bardzo go lubię i polecam bo jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny
IZABELA29 12.12.2015 11:12
smakowity serniczek
Ewelina1991 12.12.2015 09:10
ciekawy przepis
ilka01 12.12.2015 00:34
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak