Sernik bez sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mąka pszenna

    3 szkl
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

  • żółtko jajek

    5
  • proszek do pieczenia

    2 Łyżeczki
  • margaryna

    1 kost

Masa

  • śmietana 18 proc

  • budyń śmietankowy

    3 opakowania
  • cukier waniliowy

  • cukier

    1 1/4 szklanki
  • białko

    5
  • brzoskwinie w puszce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta kruchego zagnieść i schłodzić w zamrażalce.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać budynie i ubitą na sztywno pianę z białek.Brzoskwinie(6 połówek) pokroić w drobną kostkę, dodać do masy.Większą połowę ciasta(powinno być lekko zmrożone) zetrzeć na tarce (oczka na jarzynkę), wyłożyć masę śmietanową z brzoskwiniami, na to zetrzeć resztę. ciasta.Ciasto piec ok. godziny w temp.170 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 12.12.2015 16:07
muszę wypróbować - na pewno smaczny
Madzai 12.12.2015 16:05
Super pomysłowe ciacho
Aleksandra/Olcia 12.12.2015 16:03
jeszcze nie robiłam takiego
agnieszka214 12.12.2015 15:28
Ciekawe ciasteczko
mirosława4 12.12.2015 15:13
bardzo go lubię i polecam bo jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny
IZABELA29 12.12.2015 11:12
smakowity serniczek
Ewelina1991 12.12.2015 09:10
ciekawy przepis
ilka01 12.12.2015 00:34
smaczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat