Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 20 dag
żółtko jajek 6 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
białko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
śmietana 12% 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Kroki postępowania

1
Ciasto zagnieść z mąki, cukru, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia i kakao. 2/3 ciasta ułożyć na blachę, a 1/2 ciasta włożyć do zamrażalki na 30 minut.
Krok 1 - Sernik bez sera foto
2
Białka ubić z cukrem, dodając po łyżce śmietany, a na końcu dodać budyń. Masę wylać na ciasto i zetrzeć zamrożone ciasto na wierzch.
Krok 2 - Sernik bez sera foto
3
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Krok 3 - Sernik bez sera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 19.11.2013 10:48
super ciacho
agnieszka214 19.11.2013 09:22
musze kiedys spróbowac
monisia1977 19.11.2013 06:40
też go robię
Beata999 18.11.2013 22:51
Podoba mi się ten przepis ,jako namiastka sernika.Upiekę.
everay 18.11.2013 22:18
uwielbiam serniki
treonina 18.11.2013 21:42
jak bez sera to nie sernik :-) fajne
reniatka 18.11.2013 21:20
ciekawy przepis
mela25 18.11.2013 20:20
Bardzo lubię
Juleczka20 18.11.2013 20:15
pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak