Sernik bez sera

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    6 szt
  • margaryna

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka tortowa

    3 szkl
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • masa

  • smietana 18%

    3 szt po 400g
  • białko

    6 szt
  • cukier

    1 szkl
  • budyń śmietankowy

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zarabiamy ciasto.
Dzielimy je na dwie części.
Jedną wkładamy do zamrażalnika, drugą na blachę.

MASA:
Z białek ubijamy pianę dodając cukier i 3 budynie.
Kiedy piana będzie gęsta, dodajemy śmietany i delikatnie mieszamy.
Na ciasto na blaszce wylewamy masę "serową".
Na wierzch ścieramy na tarce zamrożone ciasto.
Pieczemy 45 minut w 180C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 12.05.2013 16:51
sernik musi miec ser. Twoje ciacho wydaje sie pyszne
halina17 12.05.2013 13:08
Dobry przepis .
Janina 12.05.2013 11:29
Ciekawy przepis
Pomocnik 12.05.2013 11:16
pyszne ciasto
joanna__s 12.05.2013 10:38
Dobre to ciacho. I rzeczywiście wygląda jak sernik.
Ola1984 12.05.2013 08:54
U mnie to ciasto zwie się styropian ;) Jest pyszne :)
Mniam 12.05.2013 08:43
A wygląda jak sernik, bardzo interesujące ciasto. Trzeba wypróbować.
monisia1977 12.05.2013 07:54
też je robię
adelajda 12.05.2013 07:46
smaczny przepis
iziona 12.05.2013 07:37
Bardzo lubię to ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat