Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
margaryna 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka tortowa 3 szkl
cukier puder 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
masa
smietana 18% 3 szt po 400g
białko 6 szt
cukier 1 szkl
budyń śmietankowy 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Z podanych składników zarabiamy ciasto.
Dzielimy je na dwie części.
Jedną wkładamy do zamrażalnika, drugą na blachę.

MASA:
Z białek ubijamy pianę dodając cukier i 3 budynie.
Kiedy piana będzie gęsta, dodajemy śmietany i delikatnie mieszamy.
Na ciasto na blaszce wylewamy masę "serową".
Na wierzch ścieramy na tarce zamrożone ciasto.
Pieczemy 45 minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 12.05.2013 16:51
sernik musi miec ser. Twoje ciacho wydaje sie pyszne
halina17 12.05.2013 13:08
Dobry przepis .
Janina 12.05.2013 11:29
Ciekawy przepis
Pomocnik 12.05.2013 11:16
pyszne ciasto
joanna__s 12.05.2013 10:38
Dobre to ciacho. I rzeczywiście wygląda jak sernik.
Ola1984 12.05.2013 08:54
U mnie to ciasto zwie się styropian ;) Jest pyszne :)
Mniam 12.05.2013 08:43
A wygląda jak sernik, bardzo interesujące ciasto. Trzeba wypróbować.
monisia1977 12.05.2013 07:54
też je robię
adelajda 12.05.2013 07:46
smaczny przepis
iziona 12.05.2013 07:37
Bardzo lubię to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak