SERNIK BEZ SERA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    3 szkl
  • margaryna

    250 g
  • żółtko jajek

    5 szt
  • cukier

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • masa

  • białko

    5 szt
  • cukier

    3/4 szkl
  • śmietana 18-procentowa

    3-4 op
  • budyń śmietankowy

    3 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SERNIK BEZ SERA foto
Wszystkie składniki z ciasta zagniatamy, margaryna musi byc miękka. Gotowe ciasto kroimy na pół i wkładamy do zamrażalnika.
Krok 2 - SERNIK BEZ SERA foto
W tym czasie ubijamy białka, dodajemy cukier, ubijamy. Dodajemy śmietanę i ubijamy, na końcu wsypujemy budynie i ubijamy.
Krok 3 - SERNIK BEZ SERA foto
Jeden kawałek ciasta wyciągamy i ścieramy na tartce na grubych oczkach na wysmarowaną tłuszczem blachę i posypaną kaszą manną. Na starte ciasto wylewamy masę i na wierzch ścieramy drugi kawałek ciasta. Pieczemy ok. 60 min. w rozgrzanym piekarniku.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 14.06.2013 13:45
Rewelacyjny przepis :)
Miki 16.10.2012 12:28
ciekawe
zolzica 16.10.2012 12:04
interesujący przepis
ilka_86 16.10.2012 11:37
koniecznie muszę zrobić ten serniczek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat