Sernik bez sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smietana 18%

    1 litr
  • białko

    6
  • cukier

    1 szklanka
  • budynie śmietnkowe bez cukru

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik bez sera foto
ciasto:
szklanka cukru
3 szklanki maki
6 zółtek
kostka margaryny
2 łyzeczki proszku do pieczenia

Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto, które dzielimy na 2 części z czego jedna jest nieco większa od drugiej. Większą część wałkujemy i wykładamy na blaszke, a mniejszą wkładamy do zamrażalnika.
Krok 2 - Sernik bez sera foto
Białka ubiamy ze szklanką cukru na sztywno, następnie dodajemy budynie i delikatnie mieszamy, na samym końcu stopniowo dodajemy smietane i ciągle mieszamy
Krok 3 - Sernik bez sera foto
Mase 'serową' wylewamy na ciasto.
Krok 4 - Sernik bez sera foto
Zamrożoną część ciasta ucieramy na grubych oczkach i posypujemy na śmietanowej masie
Krok 5 - Sernik bez sera foto
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w temp 180*

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 22.01.2013 09:52
koniecznie spróbuję :) lubię ciasta z budyniem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat