Sernik bez sera

Sernik bez sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • mąka

    2.3/4 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • jajka

    5 sztuk
  • smietana 18%

    1 litr
  • budyń śmietankowy

    2 sztuki
  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • migdały mielony

    10 dag
  • czekolada mleczna

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
  • powidła śliwkowe

    1 szklanka
  • cukier

    1.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę, mąkę, kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru i żółtka jajek, zagnieść na gładkie ciasto. Ciasto schłodzić i podzielić na dwie części, jedną częścią wykleić dno formy.
Masa śmietankowa:
Białka jajek ubić z 1 szklanką cukru, dodać śmietanę, delikatnie wymieszać i dodać oba budynie, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe i mielone migdały, wymieszać. Spód ciasta posmarować powidłami, wylać masę śmietankową na wierzch porwać malutkie kawałeczki drugiej części ciasta
Piec 60 min. w temp.180st, po ostudzeniu polać czekoladą rozpuszczoną z łyżką masła, ciasto można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beatris

28.05.2011 08:16
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat