Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
margaryna
żółtko jajek 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1\\2 szklanki
masa
śmietana kwaśna 800 g
budyń śmietankowy
białko 4
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Najpierw z składników wyrabiamy ciasto 2\\3 wylepiamy spód , a drugą połowę wkładamy do zamrażalnika , następnie z masy śmietanę ubijamy z budyniem , dodajemy pianę z białek z cukrem i masę wykładamy na ciasto a drugą połowę z zamrażalnika ścieramy na tartce i robimy tzw. kruszonkę . Wkładamy do piekarnika i pieczemy godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 06.07.2011 21:15
smaczny:)
smakoszek 28.06.2011 10:45
Bardzo ciekawy przepis:)
ElizaT 06.03.2011 18:54
a to ciekawe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak