Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez pieczenia
W dużej misy rozdrabniamy ser twarogowy, dosypujemy 1 szklankę cukru (wedle smaku) oraz 2 żółtka oraz śmietankę, tak aby powstała gładka masa. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w niewielkiej ilości wody, gdy będzie chłodna, dodajemy ją stopniowo do masy serowej. Miksujemy.
Na biszkopty wykładamy część masy serowej, następnie kładziemy truskawki i pozostałą część masy. odstawiamy do lodówki, aby zastygło.
Maliny rozdrabniamy, dodajemy pół szklanki cukru pudru (również do smaku) i dolewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody chłodną żelatynę. Wykładamy na masę serową. Odstawiamy do lodówki.
Galaretki np truskawkowe rozpuszczamy w ciepłej wodzie, gdy się oziębią wylewamy na wierzch deseru. Całość przechowujemy w lodówce.
Smacznego :)