Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto;
-
margaryna
15 dkg -
mąka
15 dkg -
cukier
15 dkg -
żółtko jajek
6 -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Masa serowa;
-
ser biały
90 dkg -
cukier
40 dkg -
mąka ziemniaczana
1,5 łyżki -
jajko
9 -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
margaryna
22 dkg -
skórka pomarańczowa
Przepis i sposób przygotowania Sernik
Masa serowa; Ser mielimy dwa razy. Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy żółtka, zmielony ser a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i skórką pomarańczową.
Przygotowaną masę serową dajemy na ciasto a na masę rozkładamy pozostałe ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok 50 minut.
Komentarze (3)