Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały
cukier
kremówka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik

Kroki postępowania

1
1 kg zmielonego, tłustego twarogu,
1,5 szklanki cukru,
400 ml kremówki,
2 łyżki mąki pszennej,
1 budyń śmietankowy,
1 budyń waniliowy,
9 jajek,
1 opakowanie podłużnych biszkoptów.
Krok 1 - sernik foto
2
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z 1/2 cukru. W osobnych miskach ubijamy białka i schłodzoną kremówkę na sztywną pianę. Do białek dodajemy resztę cukru. Do żółtek dodajemy ser, budynie i mąkę.
Krok 2 - sernik foto
3
Następnie dodajemy piany z białek i kremówki, delikatnie mieszamy łyżką. Blachę (u mnie kwadratowa tortownica) wykładamy biszkoptami i wylewamy masę serową. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach.
Krok 3 - sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 24.01.2014 18:15
polecam wszystkim
Iwusia 23.01.2014 23:18
fantastyczny serniczek
patryska76 23.01.2014 17:08
ciekawy serniczek ;-)
lara 23.01.2014 15:51
bardzo dobry
Mira85 23.01.2014 15:07
super przepis
stokrotka 23.01.2014 13:33
uwielbiam serniki!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak