Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki ze spiruliną i winogronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 700 g
spirulina 4 łyżeczki
winogrona 0,5 kg (bezpestkowe)
galaretka cytrynowa 3 opakowania
ksylitol 3 łyżki
wrzątek

Porada

Lekki i bardzo smaczny deser na bazie jogurtów naturalnych. Kolor i mnóstwo wartości odżywczych serniczki zawdzięczają spirulinie. Dzięki dodatkowi galaretek cytrynowych i winogron jej smak jest niewyczuwalny.

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki ze spiruliną i winogronem

1. 30 dag winogron myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Dwa opakowania galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku. Studzimy. Zimną galaretkę mieszamy dokładnie z jogurtem połączonym ze spiruliną i ksylitolem. Dodajemy winogrona, dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do 6 szerokich szklanek lub pucharków. Odkładamy na noc do lodówki do stężenia.

2. Po tym czasie ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy. Pozostałe winogrona myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i układamy na wierzchu deseru. Zalewamy zimną galaretką i odkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.06.2017 09:52
pyszności :)
MałaMi89 15.06.2017 00:35
Świetnie wyglądają te serniczki! :) muszę poczytać o spirulinie i jak się znam - kupię ;)
AZgotuj 14.06.2017 15:26
smaczny pomysł:)
dodi 14.06.2017 12:37
mniam, mniam
jan_mag 14.06.2017 11:16
Pyszny ten deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak