Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki z chia i kisielem arbuzowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Serniczki

serek twarogowy naturalny 500 g
nasiona chia 2 łyżki
cukier puder do smaku

Kisiel

arbuz (bez skóry i pestek) 250 g
skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka
woda 2 łyżki

Opcjonalnie

borówka amerykańska do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki z chia i kisielem arbuzowym

Serek mieszamy z nasionami chia i cukrem pudrem, odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.

Arbuza blendujemy, przelewamy do garnka i zagotowujemy. Skrobię mieszamy z wodą i wlewamy delikatnie do gotującego się arbuza cały czas mieszając. Gotujemy do czasu, aż kisiel będzie gęstniał. Studzimy.

Wcześniej przygotowany serek przekładamy do małych pucharków/szklaneczek/miseczek, na wierzch wykładamy wystudzony kisiel, opcjonalnie ozdabiamy borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 10.02.2018 22:19
Fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak