Serniczek z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • czekolada biała

    1 tabliczka
  • śmietana kremówka

    1 szklanka
  • woda

    5 łyżek
  • cukier

    1/2 szklanki
  • truskawki

    20 dkg
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • twaróg

    500 (mielony)
  • ciastka maślane

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciastka pokruszyć, dodać do nich stopione masło, wymieszać. Okrągłą blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Na spód położyć masę z ciastek, ugnieść, wstawić do lodówki. 5-6 truskawek zmielić blenderem. Czekoladę roztopić z dodatkiem zmiksowanych truskawek. Resztę truskawek rozłożyć luźno na ciastkach. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym podgrzać ją, żeby się rozpuściła. Śmietanę ubić. Twaróg wymieszać z cukrem, dodać ubitą śmietanę, wymieszać. Wlać żelatynę,wymieszać. Wyłożyć na ciastka i truskawki. Polać czekoladą z truskawkami, zrobić ozdobne esy-floresy. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 29.09.2011 10:58
pycha!
Wacław 23.09.2011 09:29
b.apetyczny
eli82 17.07.2011 11:18
ślinka leci :-)
banditka 03.06.2011 10:42
poezja :)
Agnieszka_B 03.06.2011 07:24
Piękne cisto i niezwykle pysznie wygląda:)
Weronika_eM 02.06.2011 19:38
pyszności
Emilia22 02.06.2011 16:12
piękny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat