Serniczek z brzoskwiniami i galaretką.

Serniczek z brzoskwiniami i galaretką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    350 gram
  • masło

    50 gram
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • kasza manna

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • dżem brzoskwiniowy

    2 łyżki
  • galaretka pomarańczowa

    2 szt
  • brzoskwinie w puszce

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddziel żółtka od białek. Do żółtek dodaj cukier, cukier waniliowy i utrzyj na puszystą masę, następnie dodaj kasze manną, proszek do pieczenia, porcjami ser trzykrotnie mielony lub z wiaderka.
W rondlu roztopić masło i letnie dodaj do masy serowej. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z masą serową Masę dajemy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23 cm
Pieczemy 50 minut w temperaturze 175*C.
Brzoskwinie odsączamy na sicie.
Galaretki wymieszać ½ litra gorącej, przegotowanej wodzie, dodać szklankę soku z brzoskwiń, wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. Zimny sernik smarujemy dżemem brzoskwiniowym, układamy odsączone brzoskwinie, otaczamy obręczą i zalewamy tężejącą galaretką.
Sernik dajemy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.
Ja z gotowego sernika specjalną foremką wycięłam serce.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

05.05.2017 10:17
super serniczek;)

Jagódka77

24.04.2017 13:43
apetycznie wygląda

Margo1

05.04.2017 12:53
Chyba czas najwyższy taki przyrządzić

Kuchcik gotuje

30.03.2017 15:31
Sernik idealny :)

Róża1

29.03.2017 06:51
prześliczny i na pewno bardzo smaczny :-)

anulka69

27.03.2017 20:07
ale śliczne serce

gusia1000

20.03.2017 21:55
Ciasto na medal.

Franciszek

20.03.2017 01:00
pyszne ciasto

Diana Rusiłowicz

20.03.2017 00:14
Bardzo apetyczna propozycja.

Łukasz15

19.03.2017 23:42
Wspaniale wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat