Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biszkopty podłużne
1 opakowanie -
galaretka truskawkowa
-
czekolada w proszku
3 łyżki -
żółtko jajek
4 -
masło
250 gram -
cukier puder
1 szklanka -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
serek homogenizowany
4 opakowania -
wrzątek
1/3 szklanki -
wrzątek
1/2 szklanki -
wrzątek
1,5 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Serniczek z biszkoptami i galaretką
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Następnie powoli dodawaj po jednym żółtku i serek waniliowy.
Na koniec dodaj rozpuszczoną ( w 1/3 szklanki wody) i przestudzoną żelatynę. Dodaj galaretki i wymieszaj.
Keksówkę wyłóż folią spożywczą. Na spód wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż połowę masy. Na masę wyłóż biszkopty namoczone w czekoladzie. Na koniec wyłóż pozostałą masę.
Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.
Komentarze (1)