Serniczek z biszkoptami i galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty podłużne

    1 opakowanie
  • galaretka truskawkowa

  • czekolada w proszku

    3 łyżki
  • żółtka

    4
  • masło

    250 gram
  • cukier puder

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • serek homogenizowany

    4 opakowania
  • wrzątek

    1/3 szklanki
  • wrzątek

    1/2 szklanki
  • wrzątek

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wody i wylej na talerz. Gdy ostygnie wstaw do lodówki. Gdy stężeje pokrój w kostkę. Czekoladę rozpuść w pozostałej wodzie,odstaw na bok.
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Następnie powoli dodawaj po jednym żółtku i serek waniliowy.
Na koniec dodaj rozpuszczoną ( w 1/3 szklanki wody) i przestudzoną żelatynę. Dodaj galaretki i wymieszaj.
Keksówkę wyłóż folią spożywczą. Na spód wyłóż biszkoptami. Na biszkopty wyłóż połowę masy. Na masę wyłóż biszkopty namoczone w czekoladzie. Na koniec wyłóż pozostałą masę.
Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 29.06.2017 17:41
prosty i smaczny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat