APM

Serniczek z bakaliami cynamonową kruszonką i gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 łyżka
  • cukier brązowy

    1,5 łyżeczka
  • suszone morele

    4 sztuka
  • migdały

    5 sztuka
  • ciasteczka zbożowe

    3 sztuka
  • cynamon

    0,25 łyżeczka
  • masło

    1 łyżeczka
  • gruszka

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • twarożek

    125 (półtłusty)
  • rodzynki

    1 (królewskie)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 200'

Twarożek rozcieramy z cukrem, mieszamy z mlekiem.

Dodajemy posiekane rodzynki, morele i migdały.

Ciasteczka kruszymy, mieszamy z cynamonem, dodajemy masło i zarabiamy palcami kruszonkę.

Do naczynka żaroodpornego wsypujemy połowę ciastek, nakładamy ser, a na to drugą połowę kruszonki.

Serniczek wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10-12 minut.

W międzyczasie obieramy gruszkę i kroimy ją w kostkę, rozgrzewamy teflonową patelnię, wrzucamy na nią gruszkę i zasypujemy cukrem. Smażymy 5 minut.

Na upieczony serniczek nakładamy gruszki i zajadamy.

Jest pyszne na ciepło i zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 07.06.2013 21:01
przepysznie wygląda
Nalesnik 07.06.2013 13:01
to musi być niebo w gębie!
reniatka 07.06.2013 12:13
aż ślinka cieknie
misia53 07.06.2013 12:12
taki wyjątkowy serniczek
Katarzyna59 07.06.2013 11:07
bardzo apetyczne
Olga_SK 07.06.2013 10:33
genialny pomysł! sernik w każdej postaci jest pysznościowy :D
Pyszota 07.06.2013 10:13
musi być rewelacyjny
ssylwiaa 07.06.2013 10:13
świetny serniczek ;)
Kolorowa 07.06.2013 09:55
Bardzo ładny ;)
bogusia19 07.06.2013 08:39
to jest deser na medal

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat