Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Warstwa serowa:
-
ser biały
500 g -
mleko
1,5 szkl -
cukier
3/4 szkl -
cukier waniliowy
1 -
Żelatyna wieprzowa Prymat
6 łyżeczek -
czereśnie
200g drylowane -
warstwa truskawkowa
-
truskawki
200 g -
śmietana 22%
200 g -
cukier
0,5 szkl -
galaretka owocowa
-
galaretka poziomkowa
1 szt.
Sposób przygotowania
Poziomkową galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody. Truskawki cukier i śmietanę zmiksować w kubku do cocktaili, dodać przestudzoną galaretkę i wylać na sernik. Zastudzić.
Na wierzch wylać dowolną galaretkę owocową.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się