Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno z serkami homogenizowanymi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 opakowania
serek homogenizowany 5 opakowań
śmietana 30% 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
herbatniki kilka paczek
sok malinowy

Porada

Użyłam serki homogenizowane: 3 truskawkowe i 2 waniliowe. Sok malinowy rozcieńczyłam z wodą (stosunek 1:1)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno z serkami homogenizowanymi

Kroki postępowania

1
Herbatniki maczać w rozcieńczonym soku z wodą i wyłożyć na tortownicy.
Krok 1 - Serniczek na zimno z serkami homogenizowanymi  foto
2
Śmietanę 30 % ubić, dodać przygotowaną jak podano na opakowaniu żelatynę.
Krok 2 - Serniczek na zimno z serkami homogenizowanymi  foto
3
Następnie serki homogenizowane: truskawkowy i waniliowy.
Krok 3 - Serniczek na zimno z serkami homogenizowanymi  foto
4
Ucierać jeszcze chwilę i przełożyć na herbatniki.
Krok 4 - Serniczek na zimno z serkami homogenizowanymi  foto
5
Przygotować galaretki w 2 szklankach wody. Tężejącą galaretkę wylać na masę i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 5 - Serniczek na zimno z serkami homogenizowanymi  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.05.2014 14:06
lubię takie :)
Monika-twin 14.05.2014 21:31
Lubie serniki
Czyki 14.05.2014 13:05
Ale narobiłaś ochoty:) muszę zrobić taki serniczek:)
berys18 14.05.2014 12:49
lubię takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak