Serniczek na zimno z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    1 opakowanie
  • jagody

    2 szklanki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • cukier

    3-4 łyżki
  • kremówka

    100 ml
  • cukier puder

    3-4 łyżki
  • woda

    40 ml
  • twaróg

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Okrągłymi biszkoptami wykładamy spód i boki tortownicy. Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy do napęcznienia, następnie podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż cała się rozpuści.
Ser twarogowy miksujemy z cukrem pudrem i kremówką. Następnie dodajemy szklankę jagód. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy powoli żelatynę cały czas miksując. Masę serową wykładamy na biszkopty i odstawiamy do stężenia.
Pozostałe jagody przekładamy do garnka, dodajemy cukier i dusimy przez kilka minut, do momentu, gdy rozpadną się. W międzyczasie rozpuszczamy łyżeczkę żelatyny i dodajemy ją do jagód. Gdy masa serowa stężeje przekładamy na nią przestudzone jagody i ponownie odstawiamy do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 24.01.2013 09:49
Taki jagodowy serniczek to ja z chęcią wypróbuję
IKrakowianka 01.08.2012 00:00
idealny
natii3624 10.06.2012 20:50
Uwielbiam serniki!
kasiaw 03.06.2012 11:05
smaczny
banditka 24.10.2011 08:52
mniam
novita23 27.09.2011 09:08
pyszny
beatkaa153 21.09.2011 21:20
pycha
Margo1 08.09.2011 06:52
ekstra
Margo1 08.09.2011 06:52
ekstra
Wacław 28.08.2011 20:54
fajny przepis,całe szczeście że mam jagody w zamrazarce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat