SERNICZEK NA ZIMNO Z AJER KONIAKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ŚMIETANKOWY SEREK HOMOGENIZOWA

    50 DAG
  • Biszkopty

    20 DAG
  • jaja

    5
  • cukier waniliowy

    1 OP
  • ajerkoniak

    1\\3 SZKL
  • cukier

    1 ŁYŻKA
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5 ŁYŻEK
  • espresso

    1\2 SZKL
  • czekolada

    3\4 kawowa z kardamonem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

KAWĘ WYMIESZAĆ Z CUKREM . ŻELATYNĘ WYMIESZAJ Z 3-4 ŁYŻKAMI ZIMNIE WODY POZOSTAW AZ NAPĘCZNIEJE

ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM WANILIOWYM, DODAĆ SEREK I UBITĄ PIANE Z BIAŁEK . MASĘ DELIKATNIE POŁĄCZYĆ Z AJERKONIAKIEM ORAZ ROZPUSZCZONĄ W KĄPIELI WODNEJ ŻELATYN.BISZKOPTY NASĄCZYĆ KAWĄ .

DNO NIEWIELKIEJ TORTOWNICY WYŁOŻYĆ BISZKOPTAMI POSMAROWAĆ JE OK 3\\4 KREMU UŁOŻYĆ KOLEJNĄ WARSTWĘ BISZKOPTÓW WIERZCH POSMAROWAĆ RESZTĄ KREMU .SERNIK OZDOBIĆ STARTĄ CZEKOLADĄ.SCHŁODZIĆ

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edi 29.11.2011 16:57
Cudo:D
sunnymood 06.11.2011 11:03
Mniamm:):):)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat