Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
czekolada mleczna
1 szt -
kokos
1/2 szklanki -
masło
1/2 kostki -
mleko
1/2-3/4 szklanki -
serek homogenizowany
1/2 kg -
cukier waniliowy
2 opakowania -
esencja waniliowa
1 łyżeczka -
cukier puder
2-3 łyżki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
5 łyżeczek -
żółtko jajek
3 szt -
galaretka pomarańczowa
2 szt -
crunchy
2 musli
Sposób przygotowania
Cukier i cukier waniliowy ucieramy z żółtkami, masłem i esencją waniliową- dodajemy serek- dalej ucieramy- dodajemy rozpuszczoną wcześniej żelatynę- mieszamy- wylewamy masę na spód crunchy i znów wkładamy do lodówki.
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody- gdy zaczynają tężeć wylewamy na masę serową.
Schładzamy kilka godzin w lodówce.
Wierzch dekorujemy np. pokrojonym w kosteczkę ananasem i wiórkami kokosowymi.
Komentarze (17)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (7)