Serniczek na spodzie CRUNCHY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    1 szt
  • kokos

    1/2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • mleko

    1/2-3/4 szklanki
  • serek homogenizowany

    1/2 kg
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • esencja waniliowa

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    2-3 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5 łyżeczek
  • żółtko jajek

    3 szt
  • galaretka pomarańczowa

    2 szt
  • crunchy

    2 musli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy razem z 1/4 kostki masła i mlekiem- wrzucamy do niej musli i kokos- ważne by masa była dość gęsta. Wykładamy nią spód tortownicy- wyrównujemy i wkładamy do lodówki.
Cukier i cukier waniliowy ucieramy z żółtkami, masłem i esencją waniliową- dodajemy serek- dalej ucieramy- dodajemy rozpuszczoną wcześniej żelatynę- mieszamy- wylewamy masę na spód crunchy i znów wkładamy do lodówki.
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody- gdy zaczynają tężeć wylewamy na masę serową.
Schładzamy kilka godzin w lodówce.
Wierzch dekorujemy np. pokrojonym w kosteczkę ananasem i wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 15.04.2013 10:47
uwielbiam takie ciasta
Ewelina38 13.02.2013 14:24
jeden z moich ulubionych serniczków....
Papryczka 25.09.2012 13:37
super
Elżbieta17 03.04.2012 12:16
mój ulubiony deser:)
Małgosia6 02.02.2012 15:57
pycha
Iwona45 24.11.2011 20:58
pycha
Zoso 23.10.2011 11:43
zdrowy deser
AgaS10 05.10.2011 07:41
świetny:)
calliope 03.10.2011 10:45
ale wspaniały przepis :)
magical66 02.10.2011 12:45
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat