Serniczek galaretka i brzoskwinie na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sernik na zimno

    1 opakowanie
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 opakowanie
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • serek homogenizowany

    1 szt
  • mleko 2%

    1 litr
  • Napar z torebki herbaty

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić i włożyć do lodówki.
Zawartość opakowania Dr. Oetker wsypać do wysokiego naczynia. Dodać pół litra schłodzonego mleka i miksować do uzyskania gęstej masy serowej. Następnie proszę dodać serek homogenizowany i wszystko razem wymieszać.
Torebkę herbaty zalać wrzącą wodą, odczekać chwilę, przygotować tortownicę, na spód tortownicy wyłożyć nasączone herbatą biszkopty. Następnie wylać na nie masę serową. Na masę poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie z puszki tak, aby jak najszczelniej zakrywały sernik.
Na koniec zalać sernik z owocami schłodzoną, lekko zastygniętą galaretką.
Całość należy wstawić do lodówki na około 2-3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 12.10.2011 07:36
wyglada pysznie
krystyna24 18.08.2011 22:09
pysznie wyglada
Smakuj 06.08.2011 12:18
super
RenataZ-et 30.07.2011 23:36
Mój ulubiony serniczek na zimno :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat