Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek waniliowy 500 gr
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
biszkopty okrągłe 1 opak
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek brzoskwiniowy

Tortownicę wykładamy biszkoptami. Ser waniliowy przekładamy do miski, żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sera, mieszamy, wykładamy masę do tortownicy i wkładamy do lodówki, aby stężała. Galaretkę brzoskwiniową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, zostawiamy, aby stężała. Następnie kroimy w kostkę. Na warstwie serowej układamy pokrojone brzoskwinie, układamy kosteczki pokrojonej galaretki, wstawiamy do lodówki na godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak