serek z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    1 opakowanie
  • jajka

    2 szt.
  • cukier waniliowy

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • cukier

    15 dag
  • jabłka

    z kompotu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić ją w małej ilości wrzątku. Z białek ubić sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier, cukier waniliowy i żółtka. W innej misce rozetrzeć serek, dodać pianę z żółtkami i żelatyną- wymieszać. Owoce ułożyć w miseczkach, serek który przygotowaliśmy nałożyć do szprycy służącej do dekorowania ciast i wycisnąć ładnie na owoce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 06.04.2012 21:00
fajny
LuKaSz4761 17.01.2012 15:58
super
LuKaSz4761 17.01.2012 15:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat