Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek topiony z kminkiem i chili

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser 500 g
kminek 0,5 łyżeczki
sól
masło 1 łyżka
żółtko jajek 1
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta suszona

Przepis i sposób przygotowania na: Serek topiony z kminkiem i chili

Ser (najlepiej domowy) należy pokruszyć , obwiązać ściereczką i pozostawić na ok 3 dni w temperaturze pokojowej. Kiedy jest już ciąglisty w małym garnuszku rozpuścić masło, dodać zjełczały ser i mieszać aż się rozpuści. Dodać przyprawy i sól do smaku. Jeszcze gotować na wolnym ogniu aż będzie gęsty i ciąglisty.
Zdjąć z ognia dodać żółtko i energicznie wymieszać,

Serek przelać do miseczki lub foremki i wystudzić.

Serki można również przyprawić samą papryką, słodką i ostrą lub dodać inne zioła.
Wlać w dekoracyjne małe foremki silikonowe..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak