Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serek topiony naturalny

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg półtłusty 750 g
sól 3/4 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt

Porada

można połączyć z koncentratem lub ziołami. Czosnkowy też smakuje nieźle :)

Przepis i sposób przygotowania na: serek topiony naturalny

Kroki postępowania

1
ser przekładam do blendera dodając sól i sodę. Blenduję na gładko
Krok 1 - serek topiony naturalny foto
2
w misce ser z kielicha łączę z jajkiem (też za pomocą blendera)
Krok 2 - serek topiony naturalny foto
3
gotową masę przekładam do garnka i smażę/gotuję (jak kto woli nazwać :D )
Krok 3 - serek topiony naturalny foto
4
mieszam by się nie przypaliło
Krok 4 - serek topiony naturalny foto
5
gdy będzie lekko gęsty (ale i tak lejący). Ściągam z ognia. Przekładam do miseczki i zostawiam do ostygnięcia na 5 minut.
Krok 5 - serek topiony naturalny foto
6
schładzam w lodówce. Gotowy do spożycia po "stwardnieniu", ale ja i tak wyjadam jeszcze resztki lejącego smakołyka z garnka :D
Krok 6 - serek topiony naturalny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak