serek topiony naturalny

serek topiony naturalny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg półtłusty

    750 g
  • sól

    3/4 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - serek topiony naturalny foto
ser przekładam do blendera dodając sól i sodę. Blenduję na gładko
Krok 2 - serek topiony naturalny foto
w misce ser z kielicha łączę z jajkiem (też za pomocą blendera)
Krok 3 - serek topiony naturalny foto
gotową masę przekładam do garnka i smażę/gotuję (jak kto woli nazwać :D )
Krok 4 - serek topiony naturalny foto
mieszam by się nie przypaliło
Krok 5 - serek topiony naturalny foto
gdy będzie lekko gęsty (ale i tak lejący). Ściągam z ognia. Przekładam do miseczki i zostawiam do ostygnięcia na 5 minut.
Krok 6 - serek topiony naturalny foto
schładzam w lodówce. Gotowy do spożycia po "stwardnieniu", ale ja i tak wyjadam jeszcze resztki lejącego smakołyka z garnka :D
flaviadeluce
można połączyć z koncentratem lub ziołami. Czosnkowy też smakuje nieźle :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat