Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek topiony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 2 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
chili do smaku
szczypiorek 1 pęczek
łopatka pieczona 2 plastry
sól czosnkowo ziołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serek topiony

Przygotować rondelek z wodą, metalową miskę i drewnianą łyżkę.
Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.
Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.
Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.
Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.
Dodać sodę, i mieszać twaróg.
Dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.
Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.
Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 01.04.2012 10:15
zawsze kupuje serki topione nawet nie pomyślałam że można takie zrobić
Beatris 13.09.2011 10:49
Hmm... nigdy takiego serka jeszcze nie robiłam. A przyznam, że zaciekawił mnie ten przepis. Jestem bardzo ciekawa jak smakuje, bo zapowiada się smakowicie.
Justyna Jussstiii 27.08.2011 09:51
super
marcia71 14.05.2011 09:31
ciekawe
krzycho2 13.05.2011 09:47
super
jasiek 01.05.2011 12:41
ciekawy pomysł
jasiek 01.05.2011 12:41
ciekawy pomysł
Adamorek 04.04.2011 01:48
apetycznie wygląda
gosia561 30.01.2011 22:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak