Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek topiony

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 250 g
żółtko jajek 1 szt.
sól 1/4 łyżecz.
pieprz 1/4 łyżecz.
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Serek topiony

Kroki postępowania

1
Ser wkładam do rondelka, dodaję sodę, sól i miksuję za pomocą blendera, aż składniki się dokładnie połączą.
Krok 1 - Serek topiony foto
2
Następnie dodaję żółtko, doprawiam pieprzem i podgrzewam na niewielkim ogniu cały czas mieszając przez ok. 15 - 20 minut, aż masa zrobi się ciągnąca.
Krok 2 - Serek topiony foto
3
Masę przekładam do foremki lub słoiczka. Po ostudzeniu przechowuję w lodówce.
Krok 3 - Serek topiony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 04.04.2014 11:01
Pyszny serek własnej roboty:)
wyattearp 19.08.2013 09:51
też taki robię pyszny, dodaję jeszcze kminek
Mniam 17.07.2013 22:58
To musi być dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak