Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek smarkaty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
twaróg 1/2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serek smarkaty

ser najlepiej starszy kruszymy w misce posypujemy solą i sodą .Nakrywamy odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 3 dni . Gdy ser zacznie robić sie smarkaty czyli bedzie wyglądał jak ser topiony miskę wstawiamy na parę i mieszamy aż ser całkiem się stopi można tez dac ser na patelnie gorącą i mieszać aż ser stopi się .Można dodac kminek. Pyszny ciągnący .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 07.01.2013 19:31
Po prostu rewelacja, uwielbiam taki ser!
Justyna Jussstiii 27.08.2011 09:51
super
gosia561 19.04.2011 13:03
super nazwa
anja3107 03.02.2011 10:52
super serek i fajną ma nazwę ;-)
gosia47-47 04.12.2010 17:08
świetny
Jolanta40 10.09.2010 08:46
ja też pierwszy raz słyszę o czymś takim
pauluna
pauluna 01.09.2010 14:01
apetyczna
amorzenek 06.07.2010 18:21
super pomysł
sylwiachmiel 05.07.2010 16:08
a ja pierwsze slysze o czyms takim
Ewa111 04.07.2010 14:24
Też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak