Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszkowy gulasz

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serc z kurczaka
cebula
marchewka
cukinii
kilka różyczek brokuła
( użyłam blanszowanych )
czerwonej papryki
kukurydzy z puszki
pieczarek
skrobi ziemniaczanej
sól himalajska do smaku
chili do smaku
kucharek w płynie do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszkowy gulasz

Kroki postępowania

1
Serca dokładnie umyć rozcinając je i wyjmując skrzepy krwi znajdujące się wewnątrz serc. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić serca i podsmażyć. Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Tak samo cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki i paprykę dowolnie pokroić. Do podsmażonych serc wrzucić cebulę i paprykę oraz marchew i cukinię a także pieczarki i wszystko smażyć około 3-4 minuty.
Krok 1 - Serduszkowy gulasz foto
2
Następnie wlać bulion i dodać przyprawy. Całość dusić do miękkości serc. Potem dodać kukurydzę i blanszowane brokuły. Na sam koniec skrobie ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie wody i zagęścić nią uzyskany sos.
Krok 2 - Serduszkowy gulasz foto
3
Zagotować i podawać taki gulasz z ryżem lub pieczywem albo kaszą.
Krok 3 - Serduszkowy gulasz foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 14.06.2013 12:30
palce lizać!! :)
kasiaw 14.06.2013 12:16
super smaczne
Aleksandra/Olcia 14.06.2013 10:33
o tak.to cos dla mnie,mniam,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak